Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Καλοκαίρι 2012

"Ο χρόνος περνάει οι στιγμές δεν περνάνε" λέει ένα ρητό. Δυστυχώς όταν βρισκόμαστε στην Πολυθέα και τα δύο περνάνε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα άλλο ένα καλοκαίρι στο πανέμορφο χωριό μας να αποτελεί παρελθόν. Στα αξιοσημείωτα λοιπόν του φετινού καλοκαιριού αναφέρουμε τα παρακάτω προς ενημέρωση των άτυχων συγχωριανών που δεν κατάφεραν να βρεθούν φέτος στην Πολυθέα :

- Τις δύο επιτυχημένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού του χωριού και της αποκατάστασης φθορών στα ξύλινα κάγκελα της πλατείας. Η συμμετοχή και στις δύο περιπτώσεις ήταν πολύ ικανοποιητική γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι του χρόνου θα πετύχουμε περισσότερα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι οι πρωτοπόρες για την περιοχή του Ασπροποτάμου δράσεις έγιναν γνωστές και έλαβαν θετικά σχόλια ακόμη και από κατοίκους άλλων χωριών.

- Δυστυχώς η κακοκαιρία που επικράτησε στην περιοχή επί δύο συνεχόμενες ημέρες με συνεχή βροχόπτωση (Παρασκευή και Σάββατο) δεν επέτρεψε την διοργάνωση του καθιερωμένου ανταμώματος των Πολυθεατών, το οποίο ματαιώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Γενικότερα πάντως ο καιρός στην Πολυθέα τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα καλός και ζεστός.

- Άκρως επιτυχημένη κρίθηκε και η ημέρα ζωγραφικής με τίτλο "Ζωγραφίζω το Χωριό μου" που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριου. Οι πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες του χωριού έδωσαν βροντερό παρόν (πάνω από 50 παιδιά έλαβαν μέρος) και ξεσήκωσαν το χωριό με τις φωνές τους κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που ακολούθησαν στο κεντρικό διάζωμα της πλατείας. 

- Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στέφθηκε και η προβολή του ντοκιμαντέρ "Ασπροπόταμος" της συντοπίτισσας μας Αγγελικής Πιττάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο στα Τρία Ποτάμια. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται  τον Αχελώο ως πηγή ζωής και ανάπτυξης ο οποίος πηγάζει από τα βουνά της Νότιας Πίνδου, γεννιέται με το όνομα Ασπροπόταμος και στο πέρασμα του χαρίζει τη ζωή όχι μόνο σε χλωρίδα και πανίδα αλλά και στα βλαχοχώρια που τον στολίζουν. Ο Ασπροπόταμος και η παρθένα περιοχή του χτες και του σήμερα. Ελπίζουμε στη δημιουργία ενός εξίσου αξιόλογου ντοκιμαντέρ το οποίο θα αναφέρεται στην ιστορία της Πολυθέας.

- Τέλος για το δράμα που έζησαν ορισμένοι που προκαλούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα και έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις σε θέματα ΔΗΛΩΤΗΣ θα αναφερθούμε σύντομα (με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό) σε επόμενη ανάρτηση.

Τέλος να ευχηθούμε καλή αντάμωση στο Πανηγύρι της Πολυθέας στις 7 & 8 Σεπτέμβρη. Είναι ευκαιρία να ξαναανταμώσουμε πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο αφού το πανυγήρι πέφτει Παρασκευή και Σάββατο.


1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ πολύ να ανέβουν το συντομότερο δυνατόν τα αποδεικτικά στοιχεία της δηλωτής...τελικά αποδείχτηκε μετά από τις συνεχόμενες και διαδοχικές νίκες μας έναντι των ''θείων'' Κώστα και Γρηγόρη ότι η δηλωτή είναι παιχνίδι που χρειάζονται λίγα μαθηματικά και απομνημόνευση-πράγματα τα οποία σαφώς και δεν είναι εύκολο να κατέχεις όσο περνάνε τα χρόνια....αλλά δεν πειράζει την επόμενη φορά θα παίξουμε ντόμινο που είναι πιο εύκολα και στα μέτρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή