Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κείμενο του Ανδρέα Αθανασίου για τα "Κήπια"

Προς κάθε αρμόδια δημοσιά αρχή και ειδικά προς:

  • Δασαρχείο Τρικάλων & Καλαμπάκας, 
  • Δήμο Μετεώρων, 
  • Κτηματολόγιο Τρικάλων, 
  • Πρόεδρο διαμερίσματος Πολυθέας Καλαμπάκας. 
Με την λανθασμένη – ελπίζουμε λόγω αβλεψίας & όχι από απιστία περί την υπηρεσία & κατάχρηση εξουσίας -  μη αναγνώριση  ιδιοκτησίας  Πολυθεατών στην θέση «Κήπια» Πολυθέας Ασπροποτάμου Δήμου Μετεώρων, ζητούμε να αποκατασταθεί, χωρίς  την άδικη ταλαιπωρία μας. η πραγματική ιδιοκτησιακή κατάσταση της περιοχής. 

Τα επιχειρήματα είναι:

α) Λογικά - ιστορικά: Η Πολυθέα κατοικούνταν από το 1454, όταν είχε επιβληθεί οθωμανική κυριαρχία. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι δεν προβαίνανε σε πορεία δύο ήμερων για τα αναγκαία λαχανικά, για να φτάσουν στην Καλαμπάκα για τις αγορές τους. Σχετικά αποδεικτικά επισυνάπτω.

β) Πραγματικά και ευκόλως διαπιστούμενα, ακόμα από το διαδίκτυο, καθώς όλη η περιοχή ανατολικά του χωριού Πολυθέα είναι διαμοιρασμένη με τοιχία (και τύπου Πεζούλας), χώρος οριοθετημένος ως τον καταρράκτη της περιοχής.

γ) Για αιώνα και άνω μέχρι την καταστροφή του χωριού από τους Ναζί κατακτητές υπήρχε υπάλληλος της κοινότητας για την διανομή νερού προς άρδευση των κήπων (αυλακιάρης).

δ) Το ότι σήμερα αρκετοί Πολυθεάτες δεν ενδιαφέρονται ή δεν γνωρίζουν για τα κτήματα αυτά δεν συνεπάγεται ότι όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους. Πχ. στο κτήμα του ο γράφων Ανδρέας Αθανασίου φύτευσε 3 καρυδιές από χρονιά.

ε) Με κανέναν τρόπο η τοποθεσία «Κήπια» δεν συνιστά δάσος αλλά γεωργική γη, για μερικούς ίσως εγκαταλελειμμένη. Πάντως σε επίσκεψη του Ανδρέα Αθανασίου στο δασαρχείο, στην Καλαμπάκα, αρμόδιος υπάλληλος διαπίστωσε στον υπολογιστή κάτι που γνώριζε πολύ καλά από προσωπική του εμπειρία ο γράφων, ότι δηλαδή η περιοχή Κήπια» δεν είναι δάσος. Το γεγονός συνέβη Αύγουστο, πριν 8-10 χρονιά. Δυστυχώς δεν έχουμε το όνομα του. Ελπίζω οι υπηρεσίες και τα στελέχη τους να κυριαρχούνται από την κοινή λογική και θεωρούν ως αυτονόητη την δικαία απαίτηση των πολιτών να έχουν όσα τους ανήκουν χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία. Η εμπλοκή του συνδέσμου μας καθίσταται αυτονόητη, προασπιζόμενοι τα συμφέροντα των μελών μας και της Πολυθέας γενικότερα

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή οι Σύλλογοι παίρνουν θέση για ιδιοκτησιακά καθεστώτα χρησικτησίας και χαρακτηρίζουν ή αποχαρακτηρίζουν ιδιοκτησίες? Και σε ποιο Σύλλογο αναφέρεται και ανήκει ο γράφων? Αυτά είναι θέματα που τα επιλύουν τα ελληνικά δικαστήρια με την προσκόμιση τίτλων ιδιοκτησίας! Ας φύτευε και ένα έλατο στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια να την θεωρούσε δική του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή