Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Στις 8 το πρωί η πρώτη προσέλευση, μετά τις 9 η συμμετοχή πύκνωσε...





















9 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και μπράβο σ' αυτούς που είχαν το κουράγιο και συμμετείχαν!!! Α λ λ ά, κ. Δήμαρχε Καλαμπάκας, έτσι ασκείτε την τοπική αυτοδιοίκηση?? Περίμενοντας πότε θα αγανακτίσει η κάθε τοπική κοινωνία και θα πάρει τους κασμάδες και τα φτιάρια για να νοικοκυρέψει τους μαχαλάδες της? Εντάξει, δε λέω, τους δώσατε βενζίνη για τα χλοοκοπτικά και τους καταστείσατε "με το γάντι" υπαλλήλους της καθαριότητας τους Δήμους σας. Θα πάνε και καμμιά εκατοστή επισκέπτες τον Αύγουστο και θα πάρετε Εσείς τα εύσημα!!!! Καλό μοντέλο.... να το προτείνουμε και στην Ευρώπη!!!! Με τη Τζούρτζια τι θα κάνετε που πνίγετε στο σκουπίδι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεβαστή η κάθε άποψη και σχόλιο που γίνεται στο blog μας, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανείς δεν κατέστησε καποιον από τους συμμετέχοντες υπάλληλο με το "γάντι". Η κίνηση αυτή ήταν ανιδιοτελής και υποκεινούμενη μόνο από την αγάπη των συμμετεχόντων για το χωριό τους. Σύντομα και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις. Επίσης καλό θα ήταν, σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς να γίνονται επώνυμα για την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ .ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ''ΝΑΤΑΝΕ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ '' ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ....

      Διαγραφή
    2. "Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε"!!! Δεν μπορείτε να σχολιάζετε την ανωνυμία σχολιαστών και σεις να κρίβεστε πίσω από την ανωνυμία (Ν.Μ.). Η ανωνυμία είναι σεβαστή, εγώ δεν σας κρίνω, απλά σας απαντώ. Τώρα αν οι κάτοικοι του οποιουδήποτε χωριού ανέχονται να πληρώνουν δημοτικά τέλη και να καθαρίζουν οι ίδιοι το χωρίο τους, κι αυτό αναφαίρετο δικαίωμα τους είναι. Α λ λ ά, καλύτερα θα ήταν αυτά να τα φρόντιζε η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι την αγάπη τους και την φροντίδα τους για τα χωριά να την εξέφραζαν με άλλες πρωτοβουλίες και εθελοντικές ενέργειες που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη του τόπου και του βοιωτικού επιπέδου των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών που τόσο αναγκαίοι είναι στον όμορφο αυτό τόπο!!!!

      Διαγραφή
    3. Ο πιτσιρικάς που συμμετείχε στη φάση και μετά, όταν είδε συνομήλικό του να πετά σκουπιδάκια του υπέδειξε τον κάδο είναι υπάλληλος του δήμαρχου;;; Η προσπάθεια απαντά στη διάθεση να γίνει επιτέλους κάτι, όσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη των μελών της κοινότητας, το αίσθημα του συνανήκειν. Και φυσικά, δεν αποκλείεται κανείς που καλοπροαίρετα και με προσωπικό κόπο παίρνει μέρος στην εθελοντική δράση.

      Διαγραφή
    4. Καλή η προσπάθεια, αλλά το παράδειγμα ατυχές!! Ο πιτσιρικάς δεν έπρεπε να περιμένει αυτή την ενέργεια για να μάθει να μην πετάει τα άχρηστα όπου βρίσκει... αυτό είναι μέρος της βασικής παιδείας και κοινωνικής αγωγής που έπρεπε να έχει από τότε του άρχισε να καταλαβαίνει και να την έχει πάρει μέσα από την οικογένειά του. Εν πάσει περιπτώσει πολύ καλή η ενέργειά σας, αλλά μην καταναλώνεστε με αυτά που πρέπει άλλοι να κάνουν για σας. Αναλωθείτε στην ανάπτυξη του τόπου μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε άλλα όμως κανάλια... αποδοτικά!!!

      Διαγραφή
    5. ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ . ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΤΕΝΑ" ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ.

      Διαγραφή
  3. Σχολιάζω την ανωνυμία σε περιπτώσεις που χρησιμοποιείται για να κάνουμε χαρακτηρισμούς και να προσβάλλουμε την προσπάθεια κάποιων άλλων (όταν κάνω κάτι ανάλογο λοιπόν, που θα αγγίζει τα όρια των υποτιμιτικών χαρακτηρισμών να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει επώνυμα). Το ότι κάποιος πληρώνει φόρους δεν σημαίνει ότι παύει να νοιάζεται και να προστατεύει τον τόπο του.. Με αυτή τη λογική, στην εποχή μας που δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή όχι μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά για να καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες το κράτος πρόνοιας θεωρούμε προτιμότερο να καταγγέλουμε παρά να αναλαμβάνουμε δράσεις.. Χώστε τα λοιπόν στον κάθε δήμαρχο που δεν είναι της αρεσκείας σας και (κυρίως) των κομματικών προτιμήσεων και θα επιλυθούν τα προβλήματα μας με συζητήσεις και τσακωμούς καφενείων. Τέλος, το πόσο ξενίζει ακόμα στις μέρες μας η ανιδιοτελής δράση για το κοινό καλό φαίνεται στη φράση που χρησιμοποιείται αυθόρμητα σε προηγούμενο σχόλιο "Αναλωθείτε στην ανάπτυξη του τόπου μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε άλλα όμως κανάλια... αποδοτικά"

    Συμπέρασμα: Ότι δεν αποδίδει-αποφέρει (κέρδος?)στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι κατακριτέο..
    Με γειά μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι γιατί λαμβάνετε τελείως λάθος μυνήματα. Ούτε για κράτος πρόνοιας μίλησε κανείς, ούτε για κομματικές παρατάξεις και αποχρώσεις, ούτε για συμπαθείς και μη συμπαθείς δημάρχους!!! Ούτε κατέκρινα τις πράξεις σας, αντιθέτως είπα Μπράβο. Το δε συμπέρασμά σας είναι τελείως λάθος διότι δεν κατέκρινα την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά σας προτρέπω να ασχοληθείτε με τον όμορφο τόπο σας, αξιοποιώντας τον τουριστικά και αναβαθμίζοντάς τον ποιοτικά και όχι να δουλεύετε προς όφελος άλλων (του κράτους που υποβαθμίζει όλους τους έλληνες)!!! Καταλάβατε???? Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν προσβάλλω κανέναν, ούτε τις πράξεις κανενός!!!

      Διαγραφή