Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Απόστολος Καψάλης: Γνώση – εγρήγορση – δράση για τον Ασπροπόταμο…

Πηγή: https://www.meteora24.gr/

Στον Meteorafm 90,3 παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο Μετανάστευση και Εργασία κ. Απόστολος Καψάλης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Μέτσοβο, το Ρίζωμα Τρικάλων και την Καλλιρόη Ασπροποτάμου.

Ο κ. Καψάλης, είναι ένας εκ των διαχειριστών της σελίδας στο facebook, «Ζωντανός Ασπροπόταμος» https://www.facebook.com/groups/1044880190483950 και είναι από τους πρώτους που ανέδειξαν το θέμα με την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Ασπροποτάμου και εντόπισε με σημαντικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, τα φορτηγά που κουβαλούσαν και ξεφόρτωσαν νύχτα, μεγάλους πλαστικούς σωλήνες που έφτασαν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ λίγες ώρες πριν, παράνομο σκαπτικό μηχάνημα εντοπίστηκε στην περιοχή της Πολυθέας να κάνει εργασίας διάνοιξης και το σταμάτησαν .

Ο κ. Καψάλης, στη συνέντευξη του ανέφερε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Στεφανίου, σειρά εκδηλώσεων και ενημέρωσης για το θέμα και τόνισε πως για να αντιμετωπιστούν οι πρόκλησης στον Ασπροπόταμο και οι προθέσεις των εταιρειών που θέλουν να καταπατήσουν την παρθένα φύση και το περιβάλλον, χρειάζεται γνώση – εγρήγορση και δράσεις.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Απόστολο Καψάλη…

2 σχόλια:

  1. Στεφάνι, Κρανιά, Τζουρτζια, Χαλίκι, Γαρδικι, Καμναϊ είναι κάποια από τα χωριά οι πρόεδροι και οι σύλλογοι των οποίων έχουν κινητοποιηθεί ενάντια στα πρόσφατα δυσάρεστα για τον τόπο μας γεγονότα (μέχρι και σε εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας δημοσίευσαν το θέμα προς ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης). Στην περίπτωση κάποιου χωριού από την άλλη, οι κάτοικοι έρχονται προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού ενημερώνονται από τους αρμόδιους κατόπιν εορτής, όταν τα φορτηγά έχουν ηδη μεταφέρει τις σωλήνες (φθινόπωρο μες στα μεσάνυχτα σαν τους κλέφτες), τους αποκρύπτονται τόσα χρόνια συμφωνηθέντα -εν αγνοία τους- γεγονότα και καλούνται σε γενικές συνελεύσεις παρωδία σε αστικό κέντρο (και όχι στο χωριό) με συμμετοχή 21 ατόμων!!! Κερασάκι στην τούρτα, η βούληση που υπήρξε για ενημέρωση των κατοίκων του χωριού (με την παραίνεση να ληφθεί σοβαρά υπόψιν μάλιστα!!!!!) μέσω ανάρτησης στο Facebook άρθρου του capital.gr και κοινοποίησης σχετικής επιστολής της τεχνικής εταιρείας για το σημαντικό!! ρόλο των μικρών Υ/Δ στην αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων (ασχολίαστο, ας ειναι καλά o Daniel που τους έδωσε έστω αυτη την ευκαιρία να βρουν κάτι τόσο φτηνό ως επιχείρημα).
    Υ.Γ κάποια στιγμή να ενημερωθούμε και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που έταξαν για το κοινό καλό… λογικά οι εισηγήσεις θα εξαντλούνται στα τσίγκια της εκκλησίας και στο μοτέρ του υδραγωγείου.
    Υ.Γ 2 η δημοτική αρχή έχει πάρει θέση; Αρνητική ή θετική; Τι ρωτάμε τώρα;
    Υ.Γ 3 δρόμο δεν έχουμε αλλά έχουμε υδροηλεκτρικα
    Υ.Γ 4 είμαστε η ατμομηχανή στην εκβιομηχάνιση του Ασπροποτάμου. Θα τους «ξεβλαχεψουμε» όλους όπως έλεγε και ένας πτωχευμένος πλέον μεγαλοεκδοτης
    Υ.Γ 5 το πιο εκνευριστικό είναι πως κάποιοι θεωρούν ότι απευθύνονται σε πρόβατα
    Υ.Γ 6 απολογίες για την έκταση του σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή μάλλον αργήσαμαν πατριώτες, ας επικεντρωθούμε στα αντισταθμιστικά. Βάλτε φαντασία όμως έτσι; Αφράτα, μπορντοροδοκόκκινα χαλιά από την Αγίαν εώς το Μεσοχώρι. Πίστα ρόλλερς στην Κιάρη, τελεφερίκ από την Παναγία έως τον Άι Λια. Ηλεκτρικά πατίνια από τον Κάτω στον Άνω Μαχαλά, τόσο ηλεκτρικό θα παράγεται εξάλλου. Αχ Ινδιάνε, πάει και το Δραγοβίτσιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή