Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Πληθυσμός Δραγοβιτσίου - έτσι αναφέρεται στο Βασιλικό Διάταγμα του 1883 - 730 κάτοικοι, δεύτερος σε αριθμό κατοίκων οικισμός στον "Δήμο Χαλκίδος παρ’ Ασπροποτάμω" μετά την Κρανιά.

Δύο χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας - Άρτας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Ελλάδα η Πολυθέα διαπιστώνεται πως υπήρξε δημογραφικά ακμαία, με σημαντικό πληθυσμό κατοίκων. Στις τελευταίες εκλογές (Οκτώβριος 2023) στους εκλογικούς καταλόγους βρέθηκαν εγγεγραμμένοι μόλις 180 ψηφοφόροι.





1 σχόλιο:

  1. "Γιατί, αν με σκοτώσετε, δε θα βρείτε εύκολα άλλον τέτοιο σαν και μένα, που, κυριολεκτικά, αν και ακούγεται λίγο αστείο, τοποθετήθηκε από το θεό στην πόλη όπως μία αλογόμυγα πάνω σε άλογο μεγαλόσωμο και καθαρόαιμο, νωθρό όμως εξαιτίας του όγκου του, που του χρειάζεται μία αλογόμυγα να το ξυπνάει. Σαν κάτι τέτοιο μου φαίνεται πως ο θεός με έβαλε στην πόλη για να μη σταματάω όλη μέρα να ξυπνάω και να διαφωτίζω και να επιπλήττω τον καθένα σας, πηγαίνοντας να καθίσω δίπλα του, όπου και αν πάει. Και δε θα βρείτε εύκολα άλλον τέτοιο, Αθηναίοι· αν με πιστέψετε, δε θα με εκτελέσετε. Ίσως όμως από δυσαρέσκεια, όπως όσοι μόλις έχουν σηκωθεί και νυστάζουν ακόμη, θα μπορούσατε να μου καταφέρετε ένα χτύπημα και, ακολουθώντας τη γνώμη του Άνυτου, να με εκτέλεσετε. Κατόπιν θα περνούσατε την υπόλοιπη ζωή σας κοιμισμένοι... ". Πλάτωνας, Απολογία Σωκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή