Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αναδημοσίευση από aspropotamos. Πιθανότατα το σημείο πρέπει να είναι μετά το τσιμεντένιο γεφυράκι στο "ρέμα του Γιαννάκη", δηλαδή στο ίδιο μέρος που υπήρχε το πρόβλημα το Σεπτέμβρη. Πρόσβαση από Ανήλιο πλέον, αλλά κι εκεί πιάνει πάγο τέτοια εποχή. Κι οι άνθρωποι στα χωριά;

 Κι εκεί που λες να ανεβάσεις κάποιο όμορφο τοπίο, αρκετά με τις καταστροφές από την άλλη πλευρά του Ασπροποτάμου, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Όλη η διαδρομή από το Περτούλι ως το Χαλίκι είναι εξίσου όμορφη και μέχρι χθες περνούσες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Να το πρόβλημα όμως, κόπηκε κι ο δρόμος πριν τα Τρία Ποτάμια, με γειά μας.

Τώρα τι γίνεται; Θα περιμένουμε κι εδώ να περάσει ο χειμώνας; που είναι οι αγαθούληδες εκπρόσωποι του τουρισμού να δείξουν ότι τα μηχανήματα δουλεύουν και φτιάχνουν «δρόμους».

Κάντε κάτι να γίνουν οι δρόμοι, έλεος. Αποκλείστηκαν άλλα πέντε χωριά τώρα, κι όσο και να το μπαζώσεις πρόχειρα εκεί, πάλι θα το πάρει το ποτάμι. Πλέον δε θα υπάρχει κι η διέξοδος από το Ανήλιο, θα κλείσει ο δρόμος, αν δεν έκλεισε ήδη.

Τι δεν καταλαβαίνετε; Θέλουμε και επισκεψιμότητα.

Πηγή: https://www.instagram.com/p/C0OfG3OCW5n/

1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Αθανασίου Σμηναρχος ε.α. Δημότης Δήμου Μετεωρων2 Ιανουαρίου 2024 στις 7:37 μ.μ.

    Για ότι συμβαίνει στον Ασπροποτάμου, και συγκεκριμένα στα Τρία ποτάμια, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξυπηρετούν πολύ γνωστό καταπατητή. Ιστορικό: Το 1962 το Δασαρχείο Καλαμπακας εξέδωσε άδεια λειτουργίας ξυλουργείου με 5ετη ισχύ. Το ξυλουργείο αυτό λειτουργούσε δινοντας κίνηση με έναν πετρελαιοκινητήρα και ιμάντες σε μια πριονοκορδέλα και μια πλάνη. Η δραστηριότητα του τερματίστηκε λίγα χρόνια μετά, όταν στην Καστανιά εμφανίστηκε ανάλογη δραστηριότητα με καλυτερα προϊόντα και τιμές.
    Παρόλο που βρισκόταν σε αδράνεια, επι προεδρίας κου Δημητριου Βουρλιτση, η εν λόγω ξύλινη κατασκευη(παράγκα), ηλεκτροδοτήθηκε με μεγάλο ρίσκο πυρκαγιάς για την περιοχή, αφού δεν υπήρχαν υποδομές. (Θυμηθητε τι έγινε στα Μαντανια και ποσό τυχεροί είμασταν) . Εκτός των άλλων, αυτοί οι κύριοι εμπόδισαν την κατασκευή νέας γέφυρας στα Τρία ποτάμια προβαλοντας λόγους περιβάλλοντος επειδή θα κοβόταν δυο πλατανάκια. Την ενημέρωση είχαμε από τον κο Ηλία Βλαχογιαννη, όταν μας επισκέφτηκε στο κόψιμο της πίτας του Συνδέσμου μας. Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ίδιο προγραμμα, μαζί με την γέφυρα της Καλλιρόης, η οποία και έγινε, ενώ στα Τρία ποτάμια που ήταν και πιο επικίνδυνη δεν άφησαν να γίνει, η συγκεκριμένη. Μετά από σχετική αλληλογραφία με το Δασαρχείο Καλαμπακας έλαβα το υπ’ αρθμ. 4726/144614/24-7-2014 με το οποίο ο κος Δασάρχης με πληροφορούσε ότι μεταξύ άλλων μέτρων , θα καταδαφιστει με πρωτόκολλο κατεδάφισης. Αντ’αυτου μετά τον καταστροφικό DANIEL που κατέστρεψε ολον τον Ασπροποτάμο, ο εν λόγω κος ξανά έστησε το έκτρωμα αυτό, στην όχθη του ποταμού, μεταφέροντας το προς το δρόμο και παίρνοντας αποζημίωση πλημμυροπαθούς. Με αλλά λόγια, με τον φόρο μας πληρώνουμε τους καταπατητές. Ακολουθούν κι άλλες ενέργειες με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Γνωρίζουμε από που έχει στήριξη.
    Βασίλης Αθανασίου Σμηναρχος εα
    Δημότης Δήμου Μετρωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή