Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Βασίλειος Αθανασίου για την "ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΘΕΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ"

  

ΘΕΜΑ: ONOMΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΥΘΕΑ                                                                                               

Με μεγάλη έκπληξη επληροφορήθηκα την υπ' αριθμ. 34/2023 και ημερομ. 9/3/2023 απόφαση του Δήμου Μετεώρων και προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας , έχω να παραθέσω τα εξής:

Η διάνοιξη του δρόμου αυτού έγινε το έτος 1964, επι προεδρίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Βότσιου και κατόπιν πιέσεων του αείμνηστου πατρός μου Σωτηρίου Αθανασίου, ο οποίος προηγουμένως είχε έλθει σε συνεννόηση και με άλλους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έδωσαν οικόπεδα, για να περάσει ο δρόμος και οι οποίοι ήταν: Χαράλαμπος Γιαγκίνας, Γεωργία Λιαγκούμη, Στέφανος Πουλιάνας, Απόστολος Βαρνάβας, Σωτήριος Ντινόπουλος και Καραγιάννης.

Από την ιδιοκτησία Κωτίκα, ένα μέρος χρησιμοποιήθηκε για την διάνοιξη δρόμου, το υπόλοιπο, διχοτομήθηκε από τη διέλευση του δρόμου και το αριστερό  τμήμα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, το δε δεξιό, προσκυρώθηκε στις ιδιοκτησίες Βαρνάβα και Ντινόπουλου. Ενοποιημένο πλέον επωλήθη στον κο Σίμο, με τον οποίο ο κος Κωτίκας είχε δικαστική διαμάχη και εκλήθην ο ίδιος, ως μάρτυρας στην υπόθεσή του, με ένορκη κατάθεση.

Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για να σταματήσει η διαμάχη, λειτουργώντας πυροσβεστικά. Όσο ήταν εν ζωή ο αείμνηστος Σωτήριος Βότσιος, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πλήρης ετών και με πνευματική διαύγεια , ουδέποτε ερωτήθη από τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες και τους συμβούλους τους, για το θέμα αυτό. Περίμεναν να φύγει από κοντά μας και με σπουδή έλαβαν την όποια ανιστόρητη απόφαση. Το όλο θέμα δεν μπήκε ποτέ σε κοινή διαβούλευση, ώστε να ερωτηθούν και οι άλλοι ιδιοκτήτες η ακόμα και να τιμηθούν!!

Τέλος θεωρώ ότι μετά από 60 χρόνια, οι κληρονόμοι Κωτίκα, έχουν χάσει κάθε δικαίωμα, λόγω χρησικτησίας.

 Για τους ανωτέρω λόγους, ζητώ να εξαφανιστεί η πιο πάνω απόφαση, και να τεθεί σε διαβούλευση.                                                 

Βασίλειος Αθανασίου
Σμήναρχος ε.α.
Δημότης Δήμου Μετεώρων

10 σχόλια:

  1. Δίκαια τα αιτήματα. Να εξεταστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος παραμονές δεκαπενταύγουστου. Ανήμερα θα αναρτηθούν τα νέα ονόματα των οδών. Να ικανοποιηθούν όλοι οι συγχωριανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλειος Κωνσταντοπουλος18 Νοεμβρίου 2023 στις 8:00 μ.μ.

    Επι προεδρίας Ιωάννη Αθανασίου, ο Δημήτριος και Βασίλειος Κωνσταντοπουλος, κληρονόμοι της Ελενης Στεργιόπουλου - Γιωτακη, δώρισαν στην κοινότητα Πολυθεας Ασπροποτάμου το μαγαζί του Τούλη Γιωτακη που βρισκόταν στην πλατεία. Δεν ζητήθηκε ποτε ειδική μνεία ούτε ευχαριστίες. Θεωρούμε λοιπόν ησσονος σημασίας τη συζήτηση περι ονοματοθεσίας του εν λογω δρόμου όταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχουν άλλα, τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα, όπως το να προσελκύσουμε και πάλι τη νεολαία στο χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλειος Κωνσταντοπουλος20 Νοεμβρίου 2023 στις 1:37 μ.μ.

      Αν ανατρέξουμε στην Ελληνική ιστορία, η ανωνυμια ήταν συνώνυμο της ντροπής και της προδοσίας. Κατά τα άλλα, το ανώνυμο και ειρωνικό αυτό σχόλιο δεν είναι καθόλου σχετικό με το περιεχόμενο του δικού μου σχολίου το οποίο προφανώς δεν έγινε κατανοητό. Προτείνω να βρείτε κάποιον να σας το εξηγήσει.

      Διαγραφή
    2. Βασίλη έχεις ένα δίκιο για τα ανώνυμα μηνύματα. Από τη μια η σελίδα μας επιδιώκει την κριτική προσέγγιση των θεμάτων που αναδεικνύει, την ελεύθερη έκφραση, το θεμιτό σχολιασμό. Από την άλλη προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να αποφεύγουν πρακτικές διαπόμπευσης προσώπων με ανοίκειους χαρακτηρισμούς. Καλοδεχούμενες οι κριτικές απόψεις, ανεπίτρεπτες οι προσωπικές επιθέσεις. Έτσι κι αλλιώς τα όποια υβριστικά μηνύματα διαγράφονται και δεν δημοσιεύονται. Άλλωστε η σελίδα δεν είναι προσωπική, υπάρχουν κι άλλοι δέκα συμπατριώτες στη συντακτική ομάδα για να αποφασίσουμε για την πολιτική γύρω από τα σχόλια.

      Διαγραφή
  3. ΚΟΥΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ21 Νοεμβρίου 2023 στις 5:59 μ.μ.

    Κώστα στο εχω ξαναπεί νομίζω
    Δεν ξέρω ποιος και με ποιό τρόπο θα πάρει την απόφαση αλλά η γνώμη μου είναι ανώνυμα σχόλια να μην δημοσιεύονται
    Οποίος δεν μπορεί να υποστηρίξει επώνυμα την γνώμη του προφανώς αυτή δεν έχει αξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλης Αθανασιου22 Νοεμβρίου 2023 στις 1:23 μ.μ.

    Σκωπτικά-πρακτικα. Μπορώ να χρησιμοποιώ στην αλληλογραφία μου , στην διεύθυνση του σπιτιού στην Πολυθεα, την Λεωφορείο. Κωτικα; Επίσης, εάν τα σπίτια που έχουν πρόσοψη επι της λεωφόρου, αποκτούν υπεραξία, όποτε θα αλλάξει κι ο ΕΝΦΙΑ, σωστα; 😀😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασίλης κωνσταντοπουλος26 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 μ.μ.

    Σχόλιο : περί ιδιοκτησίας . Αγαπητή συγχωριανοί μάθετε οτι , ιδιοκτήτης ( οικίας η οικοπέδου). Είναι ο χώρος που βρίσκεται το ακίνητο δηλαδή η π ο λ υ θ ε α. Γι'αυτο αντί να ασχολούμαστε με ιδιοκτησίες (ενφια) . Ζήστε το ωραίο χωριό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή