Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Αντιπρόταση του Βασίλη Κωνσταντόπουλου για ονοματοδοσία του κεντρικού δρόμου της Πολυθέας σε "Οδό Κώστα Σύρμπα".


Αγαπητοί συγχωριανοί,
Το θέμα της ονοματοδοσίας του δρόμου της Πολυθέας έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαφορετικές απόψεις. Είναι κατανοητό ότι πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι έχουμε συμβάλει με τον δικό μας τρόπο στην ανάπτυξη του χωριού μας, είτε με δωρεές είτε με προσωπική εργασία. Γι' αυτό και η επιλογή ενός ονόματος για τον δρόμο αποτελεί μια σημαντική απόφαση που πρέπει να αντικατοπτρίζει την ιστορία και τις αξίες της κοινότητάς μας.

Με σεβασμό στις προσπάθειες όλων, θα ήθελα να προτείνω να ονομάσουμε τον δρόμο προς τιμήν ενός ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την ελευθερία μας: τον Κώστα Σύρμπα. Ο Κώστας Σύρμπας, σε ηλικία μόλις 22 ετών, κρεμάστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δείχνοντας απαράμιλλη γενναιότητα και αγάπη για την πατρίδα του. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε και να τιμούμε τέτοιες ηρωικές πράξεις, καθώς αποτελούν μέρος της ιστορίας μας και της συλλογικής μας μνήμης.

Η ονοματοδοσία του δρόμου σε "Οδός Κώστα Σύρμπα" θα ήταν μια πράξη αναγνώρισης της θυσίας του και ένα σύμβολο της Ελευθερίας και της Αντίστασης που ενώνει όλους μας. Έτσι, κάθε φορά που θα περπατάμε σε αυτόν τον δρόμο, θα θυμόμαστε την αξία της ελευθερίας και τις θυσίες που έγιναν για να την κερδίσουμε.

Ας προχωρήσουμε με αυτή την πρόταση, τιμώντας έναν ήρωα που έδωσε τη ζωή του για το καλό όλων μας.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Κωνσταντόπουλος.



  • Σημείωση του ιστολογίου
Με την περίπτωση του Κώστα Σύρμπα έχει ασχοληθεί ακροθιγώς το ιστολόγιο μας σε μια παλαιότερη - εμπλουτισμένη πάντως και με νεότερα στοιχεία -  ανάρτησή του. 

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΥΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ29 Ιουλίου 2024 στις 8:55 μ.μ.

    Η πρόταση του Βασίλη πρέπει να γίνει δεκτή και να ενώσει το χωριό
    Κάθε άλλη πρόταση θα το διχάσει
    Η άποψη ενός γαμπρού της Πολυθέας που αγαπά το χωριό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή